Zprávy

Recco slaví 40 let

16. prosince 2023

Společnost RECCO byla založena před 40 lety. V počátcích se společnost zaměřovala na specifické zimní aktivity, ale od té doby se použitelnost RECCO značně rozšířila. V současné době je možné technologii RECCO najít v produktech pro každé roční období, využívá ji již kolem 150 značek. 

Od samého počátku bylo vizí společnosti RECCO spolupracovat s podobně smýšlejícími společnostmi v oblasti outdooru. Zpočátku bylo v plánu integrovat technologii RECCO do vybavení pro alpské lyžování: "Představovali jsme si, že reflektor RECCO bude používán společně s lyžařskými botami," vysvětlil Magnus Granhed, zakladatel společnosti RECCO. Systém by také musel být dostupný za nízkou cenu, aby bylo finančně možné v krátké době vybavit velký objem outdoorových výrobků a zároveň usnadnit práci záchranářům po celém světě. Vize společnosti RECCO se rychle naplnila, protože značka našla úspěch díky partnerství s výrobci lyžařského oblečení. S velkou podporou tehdejšího předního horolezce a lyžaře Patricka Vallençanta byly značky Nevica a Degré7 prvními, které v 80. letech začaly používat reflektory RECCO. V 90. letech se RECCO stalo oficiálním dodavatelem NATO a zůstává jím dodnes.

Integrace reflektorů do svrchních oděvů určených pro alpské lyžování se rychle stala standardem pro bezpečnost na sněhu. Tím se však vývoj nezastavil, roce 2015 byl spuštěn pátrací systém RECCO SAR spojený s vrtulníkem, který profesionálním záchranným týmům umožnil vyhledat ještě více lidí a usnadnit jejich lokalizaci na větší ploše.