Zprávy

Reebok Human Rights Award pro rok 2022

7. ledna 2022

Reebok představil vítěze ocenění Reebok Human Rights Award pro rok 2022. Cena je udělovaná osobnostem, které se zasloužily o podporu lidských práv a boji proti nespravedlnosti. Cena se udělovala mezi lety 1988 a 2007 a její udělování bylo obnoveno znovu v roce 2021.  Od tohoto roku se ocenění uděluje poprvé také aktivistům v oblasti sportu. 

Letošním laureátem se stal Dieter Cantu. Jako aktivista a organizátor se zaměřuje na reformu soudnictví pro mladistvé, policejní odpovědnost a reformu kaucí. Cantu se zaměřuje na reformu soudnictví pro mládež a policejní odpovědnost v USA s cílem pomoci zlepšit duševní zdraví a fyzickou pohodu mladých lidí. Cantu pracuje na zřizování knihovních prostor, zábavních oblastí a sportovních tréninkových programů v zařízeních pro mladistvé a v domech na půli cesty. Pomáhá také mladým lidem při jejich návratu do společnosti. Jako mladík byl Cantu odsouzen k deseti letům ve vězení pro mladistvé. 

Jako příjemce ceny Reebok Human Rights Award 2022 Dieter obdrží 50 000 dolarů na podporu své filantropické práce a také poradenství a mentorství od společnosti Reebok a jejích zapojených partnerů, včetně Sports Illustrated, Alabama State University, americké Unie občanských svobod a RISE.