Zprávy

REI investuje do ochrany životního prostředí

9. června 2019

Vedení amerického outdoorového řetězce REI spolu se CEO Ericem Artzem se obrátilo ... na svých 18 milionů členů. Předložilo jim ekonomické výsledky posledního účetního roku a vizi do dalších let. Firma investovala 8,4 milionů dolarů do 431 neziskových organizací, stará se o 5000 míst v přírodě a 86 tisíc stezek. REI vrátil 204 milionů dolarů svým členům přes dividendy a dal 77 milionů dolarů svým zaměstnancům skrze podíly ze zisku a příspěvky k důchodu.

Vedení také upozornilo na investice členů komunity REI, kteří do ochrany přírody investovali více než 100 milionů dolarů. Každým nákupem jde více než 70% zisku zpět do outdoorové komunity – pro zaměstnance, členy a stovky organizací, které pomáhají a přispívají k ochraně přírody.

Podnik vznikl ve 30. letech v Seattlu, založili ho Mary a Lloyd Andersonovi. Z původních 23 kamarádů z horolezeckého prostředí se nynější počet členů zvýšil na 18 milionů lidí.

K dalším cílům sdružení patří umožnit přístup do přírody každému. Podle průzkumů z roku 2017 nevyrazilo do přírody více než polovina Američanů. Ve velkých amerických městech mají dvě třetiny obyvatel malý nebo vůbec žádný přístup k parkům či veřejným zeleným prostranstvím. Sdružení pracuje na tom, aby tato čísla změnilo.

Jako první krok je potřeba změnit vztah ke světu přírody. Pokud ho milujete, budete se také více snažit ho chránit. Sdružení proto připravilo několikaletou kampaň Find Out, která zve lidi, aby poznali a objevili krásy přírody a začali přemýšlet jinak.  Zároveň s tím REI upozorňuje na rychlejší změny našeho klimatu a snaží se kromě různých projektů zavádět udržitelné standardy pro výrobky, které prodává.  Jedná se o udržitelnost výroby, investice do prodeje použitého zboží, použití 100% obnovitelných energií v provozu a rozšiřování nabídky půjčování vybavení a oblečení