Zprávy

Rekordní tržby Garminu ve 3. čtvrtletí roku 2021

29. listopadu 2021

Garmin utržil ve třetím čtvrtletí letošního roku 1,19 miliard dolarů, což znamená 7% růst oproti stejnému období roku 2020. Zisk činil 283 milionů dolarů, o 11 % méně než před rokem. Pozitivní výsledky za celé období umožnily vedení firmy zvýšit odhady výsledků za celý rok 2021, které by měly činit 4,95 miliardy dolarů.

Segment fitness vykázal růst o 4 %, nejlépe se prodávalo cyklistické zboží a nositelná technika. Kategorie Outdoor měla tržby meziročně o 3 % nižší s operativním výsledkem 124 milionů dolarů. O 19 % se zvýšily prodeje u aviatického zboží a pozitivně se vyvíjí také kategorie marine s růstem o 25 % kvůli silné poptávce po lodních navigacích. Automobilový segment představoval ve 3. čtvrtletí růst o 7 %.

V rámci pátého ročníku Rozvojové konference Garminu bylo představeno několik novinek v sortimentu firmy v jednotlivých kategoriích. Jednou z nejzajímavějších je aplikace umožňující lidem s diabetem typu 1 a 2 sledovat hladinu cukru na kompatibilních chytrých hodinkách a cyklo počítačích. Aplikace vznikla ve spolupráci s firmou Dexcom