Zprávy

Řetězce Intersport i Sport 2000 vygenerovaly v 1. pololetí jednoprocentní zvýšení tržeb

Firmy Intersport i Sport 2000 vykázaly za první pololetí roku 2016 díky svým outdoorovým divizím mírný nárůst tržeb. Intersport profituje z fotbalového Eura, Sport 2000 získává nové obchodníky. Celkově vzato jsou oba řetězce s vývojem za dané období spokojeny, i když nárůst tržeb činil jen jedno procento. Na výsledcích se projevila mírná zima, tržbám pomohlo období jara a fotbalové mistrovství. Dobré výsledky vykázaly u obou řetězců outdoorové divize.

Počet partnerů a prodejen připojených k řetězci Sport 2000 se zvýšil z 888 resp. 1184 (první pololetí loňského roku) na 948 resp. 1257 nyní. Hlavními dodavateli zboží jsou pro Sport 2000 Meindl, Lowa a CMP.

Intersport za uplynulý půlrok profitoval hlavně z prodeje outdooru a zboží pro týmové sporty. Nejvyšší ztráty zaznamel Intersport v únoru, celkové prodeje zimního zboží se snížily o 12 procent, u zimní módy činil pokles dokonce 21 procent. Znatelné ztráty přineslo rovněž snížení prodeje v divizi tzv. Funwheel, tedy skateboardů a inline bruslí (pokles o 15 procent). Tržby v jednotlivých zemích se lišily, nárůst vykázal Intersport jen v Německu a Rakousku (plus 1 resp. 11 procent), u ostatních zemí se jednalo o snížení tržeb - Česká republika o 6 procent, Maďarsko o 3 procenta, Slovensko o 12 procent a Polsko o 4 procenta. Hlavními dodavateli zboží za první čtvrtletí roku 2016 byli Lowa, CMP a Schöffel.

Co se u obou řetězců mění, je vztah k digitální podpoře prodeje. U Sportu 2000 nedávno proběhl relaunch e-shopu na koncept Click & Collect, který vychází vstříc nejen zákazníkům, ale i obchodníkům. Intersport se chce v budoucnu zaměřit na efektivnější sbírání dat o zákaznících, informacích o prodejní ploše či trhu a tyto data pak spojit. Z procesu mají vyjít konkrétní informace pro prodejce.