Zprávy

Řetězec JD Sports měl velmi úspěšné první pololetí

Britský řetězec se sportovní obuví a módou JD Sports vykázal za prvních šest měsíců roku 2016 rekordní hospodářské výsledky. Zisk před zdaněním dosáhl 44,7 milionu liber, což představuje meziroční nárůst o 88%. Tržby řetězce, který sám sebe označuje jako „krále tenisek“, se v letošním prvním pololetí zvýšily o 21%. Popularita sportovní obuvi a oblečení v Británii stále roste, a to nejen pro sportovní aktivity, ale i pro běžné nošení. Řetězec prodává zboží různých světových značek, jako jsou Adidas, Nike, Asics, Fila a další, ale má i vlastní řady, např. Duffer of St George.

V prvním pololetí JD Sports otevřel nový velký obchod v Londýně na Oxford Street a také expandoval do kontinentální Evropy, kde v tomto období zahájilo provoz 84 prodejen. Jak prohlásil generální ředitel JD Sports, zahraniční expanzi bohužel zpomalí brexit a oslabení libry, kvůli kterému letos firma přijde o několik milionů.

Outdoorová divize firmy, do které patří řetězec Millets and Blacks, vykázala za první pololetí ztrátu 4,5 milionu liber. To je sice lepší výsledek než ve stejném období předchozího roku (5,6 milionu liber), i tak však znamená zpomalení růstu celé firmy.