Zprávy

Roger Federer je novým ambasadorem Švýcarska

2. dubna 2021

Roger Federer dělá reklamu své zemi již dlouhou dobu hlavně díky mimořádným sportovním výkonům. Nyní se však stal oficiálním ambasadorem konfederace Švýcarsko a uzavřel s národní organizací Schweiz Tourismus (ST) dlouhodobou smlouvu. Cílem nové spolupráce je přilákat do země více turistů.

Federer se bude podílet na několika společných projektech, které budou Švýcarsko propagovat po celém světě. Podpora je nutná právě teď, v době největší krize turismu od druhé světové války, a dle ST je Roger Federer jako globální ikona nejvhodnějším kandidátem. Spolupráci si pochvaluje i sám Federer a zdůrazňuje přitom svou národní hrdost.

Komunikační aktivity začnou už během měsíce dubna, kdy se zaměří na evropské státy, následovat bude USA a asijsko-pacifický region. Kampaň zahrnuje kromě tiskové reklamy také krátká videa, kde Federer ukazuje svá oblíbená místa ve Švýcarsku.

Odměna za spolupráci půjde na konto nadace Roger Federer Foundation, která podporuje znevýhodněné děti. ST je zastoupena ve 22 zemích světa.