Zprávy

Rossignol chce být celoroční značkou

26. dubna 2018

Skupina Rossignol plánuje rozšíření svého sortimentu o outdoorové, běžecké a cyklistické produkty. Dříve byla jen lyžařským specialistou. Motto skupiny „Another Best Day“ je využitelné po celý rok, proto se snaží tato značka, známá dosud jako výrobce zimního zboží, být u spotřebitelů přítomna po celý rok. Ať už je to pro profesionály nebo amatéry, na horách či ve městě, v zimě nebo v létě.

Podle CEO skupiny Rossignol Bruna Cercleyho byly prodeje v letošní zimní sezóně poměrně dobré, a to hlavně díky dostatečnému množství sněhu. Prodej zimního zboží tak umožní růst i v oblasti letního zboží – cyklistického a trailrunningového.

V letošní zimní sezóně potvrdila skupina Rossignol svou vedoucí pozici v segmentech sjezdového a běžeckého lyžování, na druhé pozici je se svou značkou lyžařské obuvi Lange. Celkově se jedná o nárůst o 5 procent. Cercley předpokládá, že díky velké poptávce po zboží skupiny Rossignol, bude růst v další sezóně dvouciferný. Od roku 2012 skupina roste ve všech produktových kategoriích, u sjezdových lyží se podíl na trhu rovná 23%, u lyžařské obuvi 20%, v segmentu běžeckého lyžování je podíl skupiny 18%.

Lyžařské obuvi prodala skupina v letošní sezóně přes 400 tisíc párů. V běžeckém lyžování rostly tržby za poslední dva roky o 40 procent, jeho oblíbenost stále roste. Důležité jsou také půjčovny lyží a bot, podle odhadů Cercleyho činí jejich podíl na celkovém trhu 50%, v Rakousku a ve Francii dokonce 65%. U snowboardů rostly tržby posledních pět let , skončená sezóna slibuje rovněž velmi dobré výsledky.

Rossignol hodně sází na ambasadory a spolupráci s prominentními sportovci. Díky nim propaguje svou kolekci HERO. Na olympijských hrách měla skupina Rossignol 80 sportovců z celého světa, kteří závodili s produkty značek Rossignol, Lange, Dynastar nebo Look v pěti disciplínách. Skupina se připravuje také na spolupráci s rychlobruslaři díky své značce Risport.

V Soči získali podporovaní sportovci 60 medailí, podobný úspěch čekalo vedení skupiny i od olympiády v Koreji. K nejvýraznějším sportovcům, kteří závodí nebo závodili na jejích produktech, jsou Henrik Kristoffersen, Frederica Brignone, Tessa Worley, Martin Fourcade nebo Jean-Fred Chapuis.

Zboží skupiny Rossignol nabízí přes 7 tisíc prodejen po celém světě. Protože se jedná o čím dál tím více informované zákazníky, snaží se Rossignol zlepšit a zintenzivnit zážitek zákazníků při nákupech. Při tom využívají procesů digitalizace, otevírají velké značkové obchody, jako byl nedávno v Oslu, zvyšují se investice do internetového prodeje oblečení a cyklistické divize. Stále ale pro firmu platí, že je důležitá spolupráce všech zaměstnanců a oddělení, aby byl zákazníkům nabídnut ten nejlepší servis.

Na veletrhu ISPO firma Rossignol poprvé představila svá jízdní kola. Ta budou nabízena převážně v prodejnách, které se v létě zaměřovaly na půjčování kol a v zimě prodávaly zboží Rossignol. Součástí bude samozřejmě servis poskytnutý firmou Rossignol.

Pro sezónu 2018/19 se cyklokolekce rozděluje na tři kategorie – elektrokola, jízdní kola a juniorská kola. Protože budou nabízena hlavně v horských střediscích, je u nich uzpůsobeno i vybavení – disponují například většími brzdami, zesílenými pneumatikami apod.

Rossignol prodává kola pod značkami Time, Felt a Rossignol. Firmu Time Sport International Rossignol koupil v roce 2015, Felt Bicycles v roce 2017. Divize jízdních kol tvoří nyní 18,5% všech aktivit skupiny Rossignol.

V prosinci 2017 skupina Rossignol získala norskou firmu Dale of Norway vyrábějící pletené zboží. Obě značky si zakládají na tradici a její převedení do nových a moderních produktů. Vedení vidí tuto akvizici opět jako perfektní doplnění svého portfolia. Divize oblečení rostla u Rossignolu za poslední tři roky o 220%, což odpovídá stanovenému cíli z roku 2015 – stát se vedoucí značkou na poli lyžařského oblečení. Firma má velmi dobrou pozici na francouzském a švýcarském trhu, nyní se zaměřuje na expanzi do světa – hlavně na skandinávský a americký trh.