Zprávy

Rossignol kupuje norskou textilní firmu Dale of Norway

20. prosince 2017

Skupina Rossignol koupí norskou firmu specializující se na pletené zboží. Převzetí Dale of Norway má být ukončeno do konce roku, detaily akvizice nejsou známy. Obě společnosti však sází na tradici kombinovanou s novými technologiemi a kreativním rozvojem. To potvrzuje i ředitelka a majitelka norské firmy Hilde Midthjell, která vidí v Rossignolu právě kvůli stejným hodnotám ideálního partnera. Předpokládá, že akvizice posune značku na novou úroveň.

Značka Rossignol existuje již 110 let. Majitelem skupiny Rossignol, ke které patří značky Dynastar, Lange, Look, Time Sport, Raidlight, Felt, Rispot a Kerma, je od roku 2013 z větší části investiční společnosti Altor. Rossignol rozšířil svou nabídku textilního sortimentu již v roce 2015, kdy založil dceřinou společnost Rossignol Apparel.

Firma Dale má 140letou tradici. Sídlí v norském městě Dalekvam a vyrábí zboží z čisté vlny. Celkem zaměstnává v Norsku a distribuční pobočce v USA 62 lidí. Obě firmy mají stejnou vizi – spojit tradici s moderní módou. Budou spolupracovat na společném vývoji výrobků a rozšíření globální distribuce.