Zprávy

Rossignol připravuje recyklovatelné lyže

8. dubna 2022

Společnost Rossignol zaznamenala v poslední sezóně návrat k výsledkům předešlých sezón po špatných výsledcích loňské sezóny ovlivněné koronavirovou pandemií. Tržby se meziročně zvýšily o 24 % v Severní Americe, o 30 % v Evropě a o 15 % v Asii. Výhled na další rok je i přes vyšší inflaci a válku na Ukrajině podle vedení firmy optimistický. 

22 % celkových tržeb tvoří prodej oblečení a obuvi. Tržby v tomto segmentu se zvýšily o 40 % a dosáhly rekordní úrovně. Firma připravila pro letošní rok uvedení nové kolekce horských kol a outdoorové kolekce s názvem Escaper. 

Firma je aktivní také v oblasti udržitelnosti a plánuje 30% snížení uhlíkové stopy do roku 2030 a 40% zredukování množství průmyslového odpadu do roku 2025. Příkladem bude nová lyže Essential, jejíž 62 % bude tvořit materiál z biologického a recyklovaného materiálu. Lyže bude ze 75 % recyklovatelná a jako limitovaná edice se objeví na trhu v říjnu. V oblasti recyklace Rossignol spolupracuje se společností MTB Recycling, jejíž technologie bude umístěna v továrně v Sallanches. Ta by se měla stát první francouzskou továrnou pro recyklovatelné lyže. Rossignol také plánuje, že všechny jeho kolekce lyží budou zapojeny do cirkulární ekonomiky do roku 2028, následovat budou další produkty francouzské firmy.