Zprávy

Rossignol prodává společnost Raidlight Vertical

9. září 2020

Skupina Rossignol oznámila prodej společnosti Raidlight Vertical, která se specializuje na výrobu obuvi, oblečení a vybavení pro trailový běh a skialpinismus. Její roční tržby činily 8 milionů eur. Rossignol si pouze nechá její outdoorovou divizi Outdoor Experiences, která organizuje různé akce jako jsou trailové běhy, závody horských kol, v nordic walking nebo ve skialpinismu ve Francii a dalších zemích.

Značku Rossignol koupil v roce 2016 v době velkého růstu od Bernarda Lavala, který je vášnivým trailovým běžcem a který společnost nyní odkoupil zpět. Do začátku roku 2019 byl se svým partnerem Vincentem Thibaudautem součástí managementu, ale kvůli rozdílným názorům na budoucí strategii skončili. O několik měsíců později Rossignol rozhodl o zavření výrobny v Saint-Pierre-de-Chartreuse. Pouze o den později Laval oznámil, že pracuje na projektu znovuzískání svého byznysu zpět. Prodejní cena nebyla oznámena, ví se jen, že Rossignol poskytne Lavalomi pomoc v účetnictví.

Od roku 1999, kdy se značka inovativní trailové obuvi Raidlight dostala na trh, trval Laval na lokální výrobě a přizpůsobené výrobě. S pomocí Rossignolu značka rostla a dostala se na nové trhy. Distribuce probíhala v 75 zemích, ale množství zůstávalo omezené. Od roku vlastnil Laval i značku Vertical. V současnosti zaměstnává Raidlight Vertical 24 lidí.

Rossignol zároveň oznámil, že se bude soustředit na rozvoj řady Rossignol Active určené pro letní outdoorové sporty. Před několika měsíci skupina prodala jinou firmu – Time Sport, která se zabývala výrobou kol. Místo ní se Rossignol začal koncentrovat na svou vlastní řadu horských kol.