Zprávy

Růst sponzorských příspěvků u NHL

14. února 2022

Příspěvky sponzorů do National Football League (NFL) vzrostly v sezóně 2021/22 meziročně o 12 % na 1,8 miliardy dolarů, i když počet sponzorů zůstal stejný. V předchozí sezóně se jednalo o 1,62 miliardy dolarů pro NFL a jejích 32 týmů. V letošní sezóně podepsala NFL nové sponzory – pivovar Diageo a technologickou firmu Cisco, pokračuje ve spolupráci s výrobcem Hyperice a jejím oficiálním bankovním partnerem zůstává Truist. Na deset let prodloužil spolupráci telekomunikační gigant Verizon. 

K růstu sponzorských poplatků přispěl také prodej práv na název tří nových stadionů. Stadion New Orleans Saints byl přejmenován na Caesars Superdome za 138 milionů dolarů, Buffalo Bills mají uzavřenou smlouvu s Highmark Blue Cross Blue Shield of Western New York. Arrowhead stadion týmu Kansas City má za partnera Government Employees Health Association GEHA.

Nejvyšší příspěvky pocházejí z oblasti loterijních, sázkových a herních společností, velmi štědré jsou také pivovary, telekomunikační společnosti a výrobci aut. K výnosným sponzorům patří rovněž pojišťovny, výrobci nealko nápojů, banky a výrobci sportovního oblečení a vybavení. Zvyšující zájem o sponzoring mají také výrobci alkoholických nápojů.