Zprávy

Ryder Cup 2018 byl velmi úspěšnou akcí

13. června 2019

Loňský ročník golfového zápolení mezi USA a Evropou Ryder Cup na Le Golf National v Paříži přinesl organizátorům více než 266 milionů dolarů, což potvrzuje fakt, že se jedná o jednu z největších sportovních akcí světa. V roce 2014, kdy se mezikontinentální utkání konalo ve skotském Gleneagles, utržili organizátoři 134 milionů dolarů, tedy téměř o polovinu méně než v roce 2018. A například loňský major na hřišti Carnoustie přinesl skotské ekonomice 152 milionů dolarů.

Pařížská klání sledovalo 270 tisíc fanoušků z 90 různých zemí světa. Polovinu z nich tvořili fanoušci z Velké Británie. Velkou část tvořili návštěvníci z USA, Německa, Nizozemí, Irska, Belgie, Švýcarska, Španělska, Švédska a Dánska.

Ročník 2018 také znamenal nárůst ve sdílení přes sociální sítě s počtem 22 miliard za jeden týden. Podle studie věnované Ryder Cupu 2018 bude mít tento turnaj vliv na francouzskou golfovou scénu na dalších deset let, zvýšil návštěvnost golfových podniků a celkově se jednalo o jednu z nejlepších golfových akcí vůbec.