Zprávy

Scott Sports má novou centrální budovu

12. června 2019

Firma Scott Sports otevřela po třech letech stavby novou centrální budovu ve švýcarském Givisiez, kde firma sídlí již 40 let. Na 25 tisících m² a sedmi poschodích má v budoucnu pracovat až 600 zaměstnanců. Podle CEO firmy Beata Zaugga představuje nová budova s nadčasovým technickým vybavením hlavní hodnoty značky – udržitelnost a prozíravé myšlení a poskytne firmě možnost růstu na dalších 40 let.

Na fasádě stavby je 880 malých motorků ovládajících klapky na 400 oknech, které pomáhají k regulaci teploty uvnitř budovy. Budova je postavena ze dřeva, betonu, skla a kovu a je první stavbou v Evropě, která pracuje se systémem řízení topení, větrání a akustiky v jednom. Energii získává ze solárních panelů a podzemního čerpadla.

Vnitřek nabízí prostor pro 50 jednacích místností a umístění všech divizí koncernu – cyklistika, zimní sporty, běžecký sport a motosport plus dceřiných firem jako jsou Syncros, Bergamont, Dolomite, Powderhorn, Bach, Lizard nebo Outdoor Research. Podle Zaugga zjednodušší sestěhování všech zaměstnanců komunikaci a spolupráci. Zaměstnanci mohou využívat také garáže na kola, fitness místnosti nebo uzavíratelné skříňky.