Zprávy

Sjezdoví lyžaří změnili před sezónou značky lyží

9. ledna 2018

Sjezdoví lyžaři jsou již v plném závodním zatížení. Do letošní sezóny vstoupili mnozí z nich s novou značkou svých lyží nebo dalšího vybavení. Tina Weirather, vítězka světového poháru v disciplíně Super G, přešla ke značce Head z lyží Atomic. Eva-Maria Brem, jejíž loňská sezóna byla poznamenána zraněním, změnila značku lyží Völkl za Fischer. Ke značce Fischer přešla i další rakouská závodnice Ramona Siebenhofer, která dosud závodila na lyžích Head.

U mužů se změny týkaly například norského sjezdaře Alexandra Aamodta Kildeho, který přešel stejně jako dříve jeho reprezentační kolegové Kjetil Jansrud nebo Aksel Lund Svindal ke značce Head. Kilde dosud závodil na lyžích Atomic.

Francouzský závodník Jean-Baptiste Grange se vrací k lyžím Rossignol, na kterých svou kariéru začínal, a také slavil nejlepší úspěchy. Další z francouzských lyžařů – Steve Missilier – přechází od Fischeru k Salomonu. Na této značce lyží jezdí nově i rakouský sjezdař Otmar Striedinger, který strávil mnoho let na lyžích Rossignol. Připojí se tak k dalším ze salomonových jezdců v rakouské reprezentaci – Hannesu Reicheltovi a Romedu Baumannovi.