Zprávy

Skladba od Asics motivuje lidi k pohybu

22. července 2023

Asics se u příležitosti Světového dne běhu spojil s básníky z Velké Británie, Německa, Nizozemí a Španělska, aby vytvořil skladbu “Nothing Feels Better”. To má inspirovat další lidi k pohybu a jejich lepší mentální pohodě. Tato vícejazyčná spolupráce je reakcí na nedávnou studii společnosti Asics, která ukazuje, že duševní pohoda lidí na celém světě stále klesá. Například skóre u Britů kleslo na průměrných 62 bodů ze 100 možných. U Němců to bylo dokonce 60 bodů, Španělé dosáhli 67 bodů a Nizozemci 63 bodů.

"Nic není lepší" vychází ze slov tisíců lidí z celého světa, kteří se podělili o své pocity z cvičení, a využívá pozitivních emocí ostatních, aby inspirovala více lidí k prvnímu kroku. Básně jsou podpořeny rytmickou skladbou renomovaného producenta Auntie Flo (alias Briana d'Souzy), který použil zvukové techniky prokazatelně vyvolávající pocity motivace a povzbuzení. Mezi tyto techniky patří použití rytmické frekvence, která napodobuje tempo a rytmus pohybu, akordické postupy a zapojení frekvence 111 Hz známé jako "svatá frekvence".

Po celý červen se při každém přehrání skladby "Nothing Feels Better" vybralo na Spotify 5 liber nebo 5 eur na charitativní organizace zabývající se duševním zdravím - v Anglii pro Mind, v Německu (červen a červenec) pro Stiftung Deutsche Depressionshilfe, ve Španělsku pro Confederación Española de Salud Mental a v Nizozemsku pro MIND Us. Chcete-li si báseň poslechnout, podívejte se na "Nothing Feels Better" na Spotify (všechny 4 jazykové verze).