Zprávy

ŠKODA AUTO pokračuje v partnerství s Tour de France

18. března 2019

Až do roku 2023 bude ŠKODA AUTO oficiálním hlavním partnerem Tour a dodavatelem oficiálních vozů Tour de France. Automobilka a organizátor závodu tak po 15 letech úspěšného partnerství položili základy pro další společné úspěchy. Rozsáhlá spolupráce bude kromě Tour de France zahrnovat i další cyklistické závody: La Vuelta, Paris-Nice, Critérium du Dauphiné, Paris-Roubaix, La Flèche Wallonne, Liège-Bastogne-Liège a L’Etape du Tour. ŠKODA své aktivity navíc rozšiřuje a bude podporovat i další závody – Paris-Tours a Volta Catalunya. Při závodech Tour de France, La Vuelta, Paris-Nice a Critérium du Dauphiné bude ŠKODA sponzorovat také Zelený trikot pro nejlepšího jezdce bodové klasifikace.

V roce 2018 sledovalo Tour de France podél trati přibližně 12 milionů fanoušků, k nim je třeba připočíst také zhruba 1,4 miliardy televizních diváků z více než 190 zemí světa. Tradiční závod kolem Francie je tak třetí největší sportovní událostí na světě. Mobilní aplikace, kterou ŠKODA AUTO u příležitosti závodu připravila, zaznamenala v roce 2018 zhruba 1,5 milionu stažení.

Důležitou součástí podpory Tour de France je pro ŠKODA AUTO i role dodavatele oficiálních vozů. Tradiční česká automobilka dodává vozy také jednotlivým týmům i funkcionářům a organizátorům závodu. Například ŠKODA SUPERB slouží řediteli Tour Christianu Prudhommeovi jako Red Car, tedy mobilní dispečinkové stanoviště, ve kterém může využít posuvné skleněné střechy a ze zadního sedadla vstát, aby měl před startem každé etapy optimální výhled na peloton.

ŠKODA je mimo jiné na Tour de France zastoupena také velkoformátovými reklamními nápisy a celou akci komunikuje prostřednictvím různých kanálů. Pro Tour de France 2019 představí společnost ŠKODA AUTO novou marketingovou kampaň, kterou budou diváci moci sledovat v televizi, online a na sociálních sítích.

Úzké spojení značky ŠKODA s cyklistikou přitom překračuje rámec běžného sponzoringu. ŠKODA provozuje vlastní internetové stránky WeLoveCycling.com, které obsahují nejrůznější informace spojené s cyklistikou. Kromě toho jsou jízdní kola a cyklistické doplňky již řadu let součástí rozšířené nabídky produktů značky ŠKODA.