Zprávy

Škoda Auto prodlužuje sponzorství Tour de France a Tour de France Femmes avec

5. června 2024

Po dvou desetiletích, kdy byla Škoda Auto oficiálním hlavním sponzorem a automobilovým partnerem Tour de France, prodloužila nyní toto partnerství až do roku 2028. Nová dohoda s Amaury Sport Organisation (A.S.O.) zahrnuje také Tour de France Femmes avec Zwift a 18 dalších mezinárodních cyklistických závodů, včetně pěti závodů pro ženy. Sponzorská smlouva zahrnuje následující závody: Tour de France, Tour de France Femmes avec Zwift, La Vuelta, La Vuelta Femenina by Carrefour.es, Paris–Nizza, Paris–Roubaix, Paris–Roubaix Femmes avec Zwift, La Flèche Walonne, La Flèche Walonne Féminine, Lüttich–Bastogne–Lüttich, Lüttich–Bastogne–Lüttich Femmes, Critérium du Dauphiné, Paris–Tours, L’Etape du Tour, Deutschland Tour, Eschborn–Frankfurt, Volta Ciclista a Catalunya, Itzulia Basque Country, Clásica San Sebastián, Tro Bro Leon.

Martin Jahn, člen představenstva Škoda Auto za oblast prodeje a marketingu, říká: „Pokračováním důvěryhodného partnerství s A.S.O. a Tour de France zdůrazňuje Škoda Auto své silné spojení s cyklistikou a cyklistickými fanoušky po celém světě. Tour de France přitahuje na celém světě více diváků než jakýkoli jiný cyklistický závod. V roce 2023 přilákal jen v Evropě téměř 150 milionů diváků. Naše produkty těží z této obrovské viditelnosti, umožňuje nám prezentovat značku Škoda jako významného podporovatele cyklistiky a oslavovat tradici naší značky.“

Škoda Auto bude i nadále oficiálním hlavním partnerem Tour de France i Tour de France Femmes avec Zwift až do roku 2028. Kromě toho zahrnuje spolupráce s pořadateli A.S.O., Unipublic a Gesellschaft zur Förderung des Radsports mbH (GFR) řadu cyklistických závodů v mužském i ženském sektoru, včetně španělské La Vuelty, belgických jednodenních klasik La Flèche Wallonne a Liège-Bastogne-Liège a dalších známých závodů. Na straně pořadatele podepsali dohodu Yann Le Moënner, generální ředitel společnosti A.S.O., ředitel Tour de France Christian Prudhomme a Julien Goupil, ředitel pro média a partnerství společnosti A.S.O.. Za automobilku Škoda Auto podepsali dohodu, kterou společnosti Škoda Auto a A.S.O. potvrzují svůj závazek k udržitelné mobilitě, předseda představenstva společnosti Škoda Auto Klaus Zellmer a člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast prodeje a marketingu Martin Jahn.

Škoda Auto a A.S.O. se také výslovně dohodly, že vozový park na všech závodech podporovaných českou značkou bude elektrifikovaný. Za tímto účelem bude pořadatelům závodů zahrnutých do dohody k dispozici až 250 vozů Škoda s bateriovým elektrickým nebo plug-in hybridním pohonem. Škoda podporuje Tour de France letos již po jednadvacáté. Plně elektrický vůz Škoda Enyaq a plug-in hybridní model Superb iV povedou startovní pole jako „červené vozy“. Slouží jako mobilní řídicí centra pořadatelů a ředitele závodu Christiana Prudhomma. Česká automobilka rovněž sponzoruje zelený trikot pro nejlepšího bodového jezdce a poskytuje skleněné křišťálové trofeje pro vítěze jednotlivých kategorií.

Škoda Auto také pokračuje ve svém partnerství s Tour de France Femmes avec Zwift. Od prvního ročníku tohoto závodu v roce 2022 značka poskytuje podpůrná vozidla, sponzoruje zelený dres a vytváří trofeje pro vítěze bodovací klasifikace.

Škoda odráží svůj závazek k živým závodům v digitálních médiích a podporuje mobilní aplikace pro Tour de France a La Vueltu. Aplikace poskytují fanouškům cyklistiky živé aktualizace, denní zajímavosti a základní zprávy o závodech. Kromě toho automobilka nabízí další obsah související s cyklistikou na webových stránkách WeLoveCycling.com, čímž zároveň připomíná počátky automobilky: zakladatelé Václav Laurin a Václav Klement zahájili úspěšný příběh společnosti v roce 1895 výrobou jízdních kol v Mladé Boleslavi. Cyklistika je proto klíčovým pilířem sponzorské strategie společnosti Škoda.

Škoda Auto úspěšně vstupuje do nového desetiletí s projektem Next Level - Strategie Škoda 2030. Automobilka chce být do roku 2030 jednou z pěti nejprodávanějších značek v Evropě s atraktivní nabídkou v základních segmentech a dalšími e-modely. Využívá potenciál na klíčových růstových trzích, jako je Indie, severní Afrika, Vietnam a region ASEAN. V současné době nabízí svým zákazníkům jedenáct modelových řad automobilů: Fabia, Scala, Octavia a Superb a dále modely Kamiq, Karoq, Kodiaq, Enyaq, Enyaq Coupé, Slavia a Kushaq. V roce 2023 dodala zákazníkům po celém světě více než 866 000 vozů. Automobilka je již 30 let součástí koncernu Volkswagen, jednoho z nejúspěšnějších výrobců automobilů na světě. Firma udržuje tři závody v České republice; má výrobní kapacity mimo jiné v Číně, na Slovensku a v Indii, především prostřednictvím koncernových partnerství, a také na Ukrajině s místním partnerem. Automobilka zaměstnává více než 40 000 lidí po celém světě a je zastoupena na přibližně 100 trzích.