Zprávy

Skvělé výsledky lyží Elan

16. záříí 2021

Společnost Elan, známá svými inovátorskými úspěchy v oblasti technologií a designu, získává za své výrobky mnoho ocenění. V poslední době se jednalo nejen o zisky cen Red Dot za design, ale výborných výsledků dosáhly lyže Elan také v uznávaném hodnocení World Ski Test. Za opravdový úspěch je považováno hodnocení kategorií Freeride a Touring, kde lyže Elan doslova dominovaly.

První místo v této kategorii získaly lyže Ripstick 106 Black edition, druhé Ripstick 96 a na čtvrtém místě se umístily Ripstick Tour 88. Elan se tak stal jejím vítězem. Velmi povzbudivým a motivačním výsledkem je první místo za design v juniorské kategorii za model GSX Team a modely Ace Speed Magic a Insomnia 16 Ti. I v segmentu all mountain se výsledky lyží zlepšily, Amphibio 16 Ti obsadily v hodnocení výkon a design třetí místo.

Průměrně získal Elan ve všech kategoriích 4. místo, v minulých letech to bylo vždy kolem 6. místa. Třikrát se staly lyže této značky vítězi kategorií (Ripstick 106 BE, Ripstick Tour 88 W, GSX Team), jednou byly druhé (Ripstick 96), jednou na třetím místě (Amphibio 16 Ti). V oblasti designu získal Elan 3x zlato (GSX Team, Ace Speed Magic a Insomnia 16 Ti), jednou stříbro (GSX Fusion X) a třikrát bronz (Wingman 82 CTi, SCX Fusion X, Amphibio 16 Ti), což je nejvíce ze všech značek. Velmi dobré hodnocení získaly i ostatní modely značky Elan.