Zprávy

Slavia koupila nejdražšího hráče slovenské ligy

Nejlepší a nejdražší útočník slovenské ligy Nizozemec Gino van Kessel patří nově Slavii. Nizozemský fotbalista přestoupil za víc než třicet milionů korun z Trenčína a stal se jednou z nejdražších posil v české historii. Smlouvu podepsal na tři roky do léta 2019.

Podle přestupové částky byli dražší v minulosti jen Szilárd Németh (v roce 1997 ze Slovanu Bratislava do Sparty za 35 milionů korun) a Štěpán Vachoušek (v roce 2002 z Teplic do Slavie za 34 milionů korun).

Van Kessel reprezentuje ostrovní stát Curacao, v Nizozemí prošel tento třiadvacetiletý fotbalista mládežnickými akademiemi v Alkmaaru a Ajaxu Amsterdam, kde se však do prvního týmu neprosadil a v roce 2013 odešel na hostování do Trenčína. Podzim 2014 sice strávil v Avignonu, ale už v zimě 2015 přestoupil na Slovensko nastálo. Trenčínu pomohl ke dvěma mistrovským titulům a jednomu triumfu v domácím poháru. V posledním ročníku slovenské ligy se stal nejlepším střelcem, když dal 17 gólů ve 33 zápasech. Podle specializovaného webu TransferMarkt byl zároveň aktuálně nejdražším hráčem soutěže.

Zdroj: idnes.cz