Zprávy

Slavný fotbalový stadion Realu Madrid mění jméno

Slavný stadion Santiaga Bernabéua, kde hrají domácí zápasy fotbalisté Realu Madrid, změní název na „Abu Dhabí Bernabéu“. Nové jméno stadionu vybrala investiční společnost IPIC z Abú Dhabí, významný partner Realu Madrid. Jméno bude odkazovat na původ společnosti IPIC vedené šejkem Mansúrem bin Zajídem, který je mimo jiné také majitelem anglického klubu Manchester City.

Definitivní rozhodnutí o přejmenování padne v nejbližší době. IPIC podle španělských médií investuje 500 milionů eur (skoro 14 miliard korun) do rekonstrukce stadionu a každý rok bude klubu platit 20 milionů eur (557 milionů korun) za pronájem jména stadionu. Modernizace slavné arény desetinásobného vítěze Ligy mistrů má být hotova v roce 2017.

Stadion Realu Madrid je jedním z nejslavnějších na světě. Otevřen byl už v roce 1947, tehdy se ještě jmenoval „Nový Chamartín“. Od té doby prošel mnoha rekonstrukcemi. Stadion nyní nese jméno Santiaga Bernabéua, dlouholetého prezidenta Realu Madrid. Klub se pod jeho vedením dostal na špici světového fotbalu.

Zdroj: idnes.cz, ihned.cz