Zprávy

Slovenský Exisport má nového českého majitele

16. dubna 2019

Novým většinovým majitelem slovenské sítě sportovních prodejen Exisport se stává český podnikatel Petr Cmíral. Ten má nyní prostřednictvím firmy PPG Group v Exisportu 70% podíl. Gabriel Galeštok a dosavadní menšinový vlastník a generální ředitel Peter Vaľo drží 15% podíly. Píše o tom slovenský web etrend.sk.

Ztrátový Exisport uzavřel v polovině března všech svých 29 prodejen, pod novým majitelem se v současné době otevírá 20 obchodů. Zrušeno bude devět prodejen zejména v menších městech, jako například obchody v Humenném a Trebišově.

Podle webu etrend.sk se bude Exisport zaměřovat na prodej prémiových značek jako např. Crocs, Merrell, Under Armour, Vans, Puma či Northfinder.

V létě 2017 získala společnost Exisport investice ze soukromých dluhových fondů, které spravovala polská společnost Credit Value Investments (CVI). Jejím cílem měla být expanze prostřednictvím otevření nových prodejen, rozšíření sortimentu a zvýšení pracovního kapitálu.Celková hodnota investice dosáhla několika miliónů eur a byla první transakcí investičních fondů, které spravuje CVI na Slovensku.