Zprávy

Snowleader rozšiřuje díky novým investorům své aktivity

20. února 2020

Snowleader, který je ve Francii největším online prodejcem zimního a outdoorového zboží, oznámil, že získal 10 milionů eur od tří investorů na další financování firmy na mezinárodní úrovni. Jedním z nich je fond vlastněný bankou BNP Paribas.

Tržby firmy se zvýšily za posledních šest měsíců o 38 % na 35 milionů eur, 40 % z toho se vygenerovalo mimo Francii. Cílem firmy je do roku 2025 nebo 2026 dosáhnut obratu ve výši 100 milionů eur.

Firma sídlí v Annecy, kde provozuje také kamennou prodejnu. Další otevřela v Chamonix a v Lyonu. Finance od nových investorů chce firma použít na otevření nového distribučního centra a dvou nových prodejen ročně v oblastech, kde se očekává silná poptávka po internetu. Zde by mohli tudíž zákazníci využít servis click & collect. Firma se nyní zaměřuje na Paříž, Toulouse a Štrasburg, v jejím hledáčku jsou ovšem i zahraniční destinace – Curych, Brusel a Londýn.

Thomas Rouault, který je spoluzakladatelm a jednatelem firmy, zůstane majitelem majoritního podílu i po zavedení nového finančního konceptu, již třetího od založení firmy.