Zprávy

Soutěže v E-Sportu mají nového sponzora

23. dubna 2018

Společnost SAP se stala sponzorem profesionálního týmu Team Liquid, který soutěží v tzv. E-Sportu. Team Liquid nastupuje v počítačových hrách „Dota 2“, „League of Legends“ nebo „Counter Strike“. Zájem o E-Sporty stále roste, soutěže sledují v arénách i před obrazovkami miliony diváků.

Sponzorská smlouva firmy SAP bude platit tři roky a firma si od ní slibuje nejen zvýšení povědomí o značce, ale také oslovení „technicky afinitního a vysoce kvalifikovaného publika“, jak vysvětlili zástupci firmy. Zároveň je to vhodný prostředek k demonstraci technologií SAP a může být i dobrým místem akvizice nových zaměstnanců. Přesná výše sponzorské sumy firmy SAP není známá, podle odborníků se jedná o miliony dolarů.

Nové partnerství ukazuje, že zájem o E-Sporty stále roste. Tržby zahrnující přenosová práva, vstupenky, reklamu a fanouškovské zboží vzrostly za poslední rok o 38% na téměř 900 milionů dolarů. Soutěže měly po celém světě sledovanost 380 milionů diváků.

Team Liquid patří ke známým „klanům“, jak se nazývají týmy v E-Sportu. Zaměstnává více než 70 hráčů a provozuje dvě tréninková centra – v Utrechtu a v Los Angeles. K jeho nejvýznamnějším úspěchům patří vítězství při turnaji Dota 2 v USA, který měl dotaci téměř 11 milionů dolarů.

SAP není se svou sponzoringovou aktivitou žádná výjimka, týmy podporují například firmy Audi, Intel nebo Vodafone. Firmy tak předpokládájí, že se dostanou k mladší cílové skupině.