Zprávy

Sparta má nového generálního sponzora

4. září 2017

Klub Sparta Praha získal nového generálního sponzora, společnost Sazka Bet, jejíž název je také umístěn na nejlukrativnější pozici na dresech. Sparta neměla generálního partnera půl roku od chvíle, kdy loterijní společnost Synot tip vzhledem ke změně legislativy v zemi ukončila sponzorské aktivity.

Sazka Bet je součástí společnosti Sazka, smlouvu klub uzavřel na dva roky. Obě strany se dohodly, že finanční podmínky kontraktu neuveřejní, obecně generální partner Sparty dává odhadem dvacet až třicet milionů korun ročně. Na dresu jiný sponzor místo mít nebude, což je tradice Sparty.

Název generálního sponzora sparťané ukazují jen v domácích soutěžích, v evropských pohárech zůstávají dresy dál bez něj. Je to proto, že v některých zemích je zakázána propagace loterijních společností. „Sazka je významný hráč v českém byznysu, prostor na dresu získává skutečně silná společnost a my si toho vážíme. V minulosti jsme několikrát prokázali, že jsme ochotní nechat jedinou sponzorskou pozici na dresu neobsazenou a počkat na spojení s opravdu významným partnerem,“ řekl sparťanský generální ředitel Adam Kotalík.

„Sazka i Sparta jsou v Česku fenoménem, který každý den sledují tisíce lidí. Máme velkou radost, že se naše cesty sloučily a my můžeme být prostřednictvím Sazka Betu součástí vůbec nejúspěšnějšího českého fotbalového klubu s obrovskou tradicí,“ poznamenal generální ředitel společnosti Robert Chvátal.

Zdroj: idnes.cz