Zprávy

Sparta mění dresy i logo

10. června 2021

Na dresy fotbalového klubu Sparta Praha se po sedmadvaceti letech vrátí tři pruhy. Sparta uzavřela nové dlouholeté partnerství se společností adidas, produktový partner klubu vybaví všechny mládežnické, ženské i mužské týmy ACS. Nový sortiment oficiálních produktů bude k dispozici fanouškům od léta v letenském fanshopu a na fanshopsparta.cz.

Dresy adidas nosili hráči již v 80. a 90. letech. V dresech absolvovali sparťanští hrdinové také nezapomenutelnou cestu nultým ročníkem Ligy mistrů v roce 1991/1992. Poprvé od slavných časů teď Sparta opět spojila síly s firmou s třemi pruhy ve znaku.

„Navázání spolupráce s adidasem je významná a hodně viditelná změna, která má velký přesah i směrem k fanouškům. Věřím, že se klubové symboly na oblečení s třemi pruhy budou našim příznivcům líbit,“ komentuje nové partnerství šéf komerčního úseku ACS Tomáš Křivda. „Adidas vložil do spolupráce s námi hodně energie. Vážíme si toho, že můžeme slavnou značku hrdě reprezentovat v Česku, ale i v rámci evropských soutěží. Symbolicky úplně prvním mistrovským zápasem, v němž se představíme v dresech nového produktového partnera, bude předkolo slavné Ligy mistrů, které budeme hrát po pěti letech,“ doplňuje člen představenstva Křivda.

„Jsme velmi rádi, že se nám naskytla příležitost spolupracovat se Spartou. Je to nejúspěšnější český klub z pohledu počtu získaných titulů, cítíme z klubu vysoké ambice do dalších let. Sparta reprezentuje významnou historii a tradici, je to organizace, která si získala respekt mezi týmy a fanoušky v celé Evropě,“ popisuje Krzysztof Luczakowski, ředitel sportovního marketingu adidasu pro východní Evropu.

„Fotbal je zásadní kategorií značky adidas, a proto jsem opravdu nadšená z opětovného spojení Sparty s třemi pruhy, které posílí pozici naší značky v rámci českého trhu a v klíčovém regionu Praze,“ poukazuje na důležitost nové kooperace Marina Moguš, generální ředitelka adidasu pro východní Evropu.

 Léto 2021 je pro příznivce letenského klubu časem velkých změn. „S koncem uplynulé sezony se také loučíme se starou vizuální identitou. K nové sezoně už bude patřit nové logo, nové písmo – a také nový produktový partner. Jedním z pilířů spolupráce s adidasem pak bude to, aby si fanoušci mohli ve fanshopu zakoupit většinu vybavení, které uvidí na hráčích a trenérech A-týmu při cestách k zápasům i při tréninku,“ říká marketingový ředitel Kamil Veselý.

„Na novou identitu i v rámci klubových komunikačních kanálů kompletně přejdeme v půlce června, konkrétně 14. června pak fanouškům představíme nové dresy,“ doplňuje ředitel komunikace ACS Ondřej Kasík.

Adidas je světový lídr na poli fotbalu. Je oficiálním dodavatelem většiny významných fotbalových turnajů světa, jako například mistrovství světa, mistrovství Evropy nebo Ligy mistrů. A je také sponzorem některých z největších klubů světa jako jsou Real Madrid, Manchester United, Arsenal, FC Bayern Mnichov a Juventus. Je rovněž partnerem těch nejlepších fotbalistů - Lea Messiho, Paula Pogby, Mohameda Salaha nebo Paula Dybaly.

„Při výběru produktového partnera jsme posuzovali nabídku pěti značek sportovního oblečení. Ve výsledku jsme mohli vybírat mezi velmi kvalitními nabídkami, a to jak z ekonomického hlediska, tak z pohledu kvality vybavení a merchandisingu,“ vrací se k procesu výběrového řízení Ondřej Kasík. „Velmi profesionální přístup zúčastněných společností a hodnota předložených nabídek svědčily o tom, že Sparta je i v mezinárodním prostředí stále vnímaná jako velmi silný brand,“ přidává Kamil Veselý.

Zdroj: Sparta Praha