Zprávy

Společnost Castore získala investici ve výši 145 milionů liber

9. ledna 2024

Britská značka sportovního oblečení Castore oznámila, že získala růstovou investici od společnosti Raine Partners, kapitálovou odnoží skupiny The Raine Group. Na investici se podílely také společnosti Hanaco Ventures a Felix Capital prostřednictvím svých růstových fondů. Investice ve výši 145 milionů liber umožní společnosti Castore pokračovat v investicích do svého dodavatelského řetězce a zlepšit své schopnosti v oblasti analýzy dat. 

Tržby na domácím trhu se zvýšily za poslední rok ze 42,5 milionů liber na 79,8 milionů liber. Tržby v Evropě vzrostly z necelého 1 milionu liber na 25,3 milionů liber. Tržby v Severní Americe vzrostly z 1 milionu liber na 3,1 milionů liber, ve zbytku světa se zvýšily ze 4,3 milionů liber na 6,6 milionů liber. Čistý zisk společnosti se téměř zdvojnásobil z 6,5 milionů liber v předchozím roce na 11,73 milionu liber.

Společnost Castore založili v roce 2016 v Liverpoolu bratři Tom a Phil Beahonovi. The Raine Group je globální strategická poradenská a investiční firma specializující se na média, zábavu a sport, která má sídlo v New Yorku a kanceláře v mnoha městech po světě. Společnost Hanaco se sídlem v New Yorku a Tel Avivu je vícefázová investiční firma, která se snaží investovat do podnikatelů budujících technologicky zaměřené podniky v USA, Evropě a Izraeli. Felix Capital je londýnská společnost rizikového kapitálu.