Zprávy

Sponzoři dali NHL vloni 559 milionů dolarů

9. července 2018 

Americká národní hokejová liga NHL a její kluby získaly v sezóně 2017/18 559,5 milionů dolarů na sponzorských smlouvách. Jedná se o nárůst o 10,8% oproti předcházející sezóně (505 milionů dolarů). Většinu z rozdílu v tržbách tvořil příspěvek  od firmy Adidas, která nově dodává klubům vybavení a dresy Její sedmiletá smlouva, která má mít dvojnásobnou hodnotu než smlouva s firmou Reebok, byla podepsaná v roce 2015, ale začala platit předcházející sezónu.

Dalšími, kdo přispěli k růstu sponzorských příspěvků, jsou sponzoři nového týmu NHL - Vegas Golden Knights. Novými sponzory NHL jsou také Apple, Hulu, Great Clips a Oikos, spolupráce byla obnovena s PepsiCo a ScotiaBank.

Z jednotlivých klubů ze sponzorů nejvíce profitují Pittsburgh Penguins, Montreal Canadiens a Toronto Maple Leafs, na opačné straně žebříčku jsou Florida Panthers, New Jersey Devils a Arizona Coyotes.

I přes nárůst sponzorských prostředků je NHL stále pozadu za sponzoringem jiných národních amerických lig. The National Football League’s (NFL) dostává 1,2 miliardy dolarů, basketbalová National Basketball Association (NBA) 1,12 miliardy dolarů, basebalová Major League Baseball (MLB) 892 milionů dolarů.