Zprávy

Sport 2000 bude mít nový prodejní koncept a zaměří se více na outdoor

25. června 2018

Sport 2000 vyvíjí nový marketingový koncept a plánuje zaměřit se více na outdoorové zákazníky. Vedení si je vědomo, že potřeby zákazníků jsou i v jednotlivých odvětvích outdooru velmi rozdílné. Tomu odpovídá i nabídka dvou značek u Sportu 2000 – North Bend pro ambiciózní horolezce a High Colorado pro ty, kteří míří do přírody za zážitky. Společné je však to, že jsou všichni venku a jsou potencionálními zákazníky pro Sport 2000, zní z vedení společnosti.

Nová strategie chce outdoorové zákazníky individuálně oslovovat, v rámci komunikace nabízet zboží a komunikovat také pomocí „příběhů“. Jak důležitý outdoor pro toto sdružení je, dokládají také čísla: outdoor tvoří pětinu celkového obratu. Od ledna do května vzrostly jeho tržby meziročně o 1,8%. Nejlépe se prodává obuv (nárůst o 3,9%). S nárůstem tržeb počítá vedení společnosti také pro období pozdní léto/podzim. Nutno podotknout, že všechny segmenty zaznamenaly za jmenované období pokles tržeb o 2,2%.

Kromě změny v outdoorové strategii je dalším plánem změna maloobchodního konceptu pro velké specializované prodejny týkající se segmentu běh, fitness, outdoor a týmový sport. Nový koncept má název Absolute a poprvé se  u běžeckého sortimentu objeví na jaře 2019. Takové obchody se pak přejmenují na„Sport 2000 Absolute Running“. Následovat má týmový sport, outdoor a fitness. Prodejny se mají stát hlavně zážitkovými obchody.