Zprávy

Sport 2000 International mění název

28. června 2022

Po výsledkově špatném roku 2020 se sektor se sportovním zbožím vrací na původní úroveň. U Sportu 2000 International se jedná o obrat 5,3 miliardy eur, což znamená meziroční růst o 22,5 %. Tři čtvrtiny tvoří tržby z regionu německy mluvících zemí, které generovaly 4,087 miliardy eur pocházející od 1454 prodejců z 2268 prodejen. Celkově ke sdružení patří 3556 prodejen ve 25 zemích světa. 

Dobré výsledky přičítá CEO Margit Gosau strategickému směřování posledních let, mezinárodní spolupráci s průmyslem, pokračující expanzi a specializaci na nejvyšší úrovni, například v rámci konceptů Absolut Run nebo Teamsport. Do konce roku přibyde takových prodejen ještě několik, v plánu je otevření v Německu, Belgii, Maďarsku, Bulharsku a ve Švýcarsku. Podle Gosau je taková specializace budoucností sportovních obchodů.

Sdružení chce vystupovat ještě jednotněji a viditelněji, a proto částečně mění svůj název na One Sport 2000. S tím je spojená i nová, mezinárodní kampaň Welcome Home, globální claim Home of Experts a jednotné vystupování na trhu. Další změny směrem ke sjednocování jsou v plánu i pro další roky. Sdružení se chce také zaměřit na profesionální informační servis online i offline, prodejcům bude od léta k dispozici nová informační databáze.