Zprávy

Sport 2000 Německo

5. března 2018

Sdružení Sport 2000 Německo plánuje pro rok 2018 vyšší tržby, než loňské 1 procento (obrat 1,89 miliard eur). K tomu má napomoci proces digitalizace a další inovace.

Sport 2000 přivítalo loni 1000. partnera, zvýšily se mu tržby v segmentu lyží o 24,5%, u lyžařské obuvi dokonce o 28,3%. O tyto výsledky se zasloužily nejen poměrně dobré sněhové podmínky na konci sezóny 2016/17 a začátku letošní, ale také několik inovativních nápadů, které se setkaly u zákazníků s úspěchem, např. bootfitting. Zákazníci také čekají jiný druh informací, než jen čisté produktové informace. Sport 2000 chce tak přivést do obchodů více inovativních příběhů o radosti z pobytu ve sněhu apod. Jedná se o tzv. emocionalizaci produktů. Firma chce také přizpůsobit kolekce více na zimu orientovaným zákazníkům a již od října přijít s nabídkou kvalitních a inovativních produktů  pro aktivní lyžaře. Pro rodiny a příležitostné lyžaře by se nabídla druhá kolekce od ledna, která by se hlavně zaměřovala na cenu.  

Obchody předpokládají pro letošní rok dobré tržby v souvislosti se dvěma velkými sportovními akcemi – olympijskými hrami a mistrovstvím světa ve fotbale v Rusku. Například v kategorii týmových sportů počítá Sport 2000 s nárůstem o 25-30 procent. Zaměřit se chce také na lyžařský trh a přijít první čtvrtek v měsíci listopadu s tzv. Big Bang akcí, která by platila nejen pro obchodníky, ale i pro celý průmysl. Podle vedení německého Sportu 2000 by tak více upoutala pozornost než rozmělněné termíny během delšího časového období.

Zákazníci Sportu 2000 jsou informování pomocí několika kanálů, Kromě sítí Facebook a Instagram bude šířit Sport 2000 svých 70 plánovaných kampaní od letošního roku přes Whatsapp, Twitter, Youtube, Pinterest, Xing a Linkedin. Další krok zákazníky dovede na webové stránky sport2000.de, a to ještě před tím, než dojdou do kamenného obchodu. I zde zákazníci narazí na digitalizaci, a to na videostěny, kterými disponují topobchodníci. Když se vezmou například boty z regálu, umístěného pod videostěnou, začne se na ní promítat film o daném modelu. Cílem je nadchnout zákazníka perfektním poradenstvím, jeho nákupy zefektivnit a zjednodušit.