Zprávy

Sport 2000 vytváří kluby pro různá sportovní odvětví

19. února 2022

Sport 2000 vyvíjí nový koncept, který bude nejdříve představen v Německu, později i v dalších zemích. Jedná se o vytvoření tzv. klubů v kategoriích běh, fitness nebo lifestyle pod hlavičkou „Sport 2000 ClubHouse“. Ke konceptu se zatím připojilo 128 prodejců. Cílem je zvýšení nákupního zážitku a rozšíření partnerství s klíčovými značkami a užším zaměřením v určité produktové kategorii, které je udělá viditelnější pro koncového zákazníka. 

Členové, kteří splní kritéria pro účast ve dvou klubech, se navíc stanou členy tzv. „ClubHouse“, který jim nabídne další exkluzivní služby. Tito členové musí mít logo Sport 2000 na rozdíl od prodejen, které nejsou členy ClubHousu. Při vývoji tohoto formátu se vycházelo ze zkušeností již existujících formátů, jako jsou Outdoor Profis, Absolute Run nebo Teamsport Profis. Nový koncept skýtá šanci také pro univerzální prodejce, aby si získali v určité kategorii výhodu oproti konkurenci a mohli čerpat výhody spolupráce se Sportem 2000. 

Členové Running klubu musí mít na prodejně vybavení pro analýzy nohou a členové Ski klubů, který bude spuštěn příští rok, musí nabízet systém pro boot fitting. Členové klubu dostanou od Sportu 2000 školení a různá doporučení v oblasti nákupu, marketingu, rozložení prodejní plochy a personálu. Koncept bude reprezentovat společná kampaň.