Zprávy

Sport Depot rozšiřuje své působení na Řecko

27. září 2019

Sport Depot, který je majitelem licence Sport 2000 International v Bulharsku a Srbsku, rozšířil své působení také na Řecko. Zde na začátku září otevřel první prodejnu – Sport Depot Mega Store. Jedná se o největší sportovní obchod v severním Řecku s prodejní plochou 2 600 m² v Limani Center nedaleko Thessaloniki. Podle vedení bulharské společnosti byly tržby v prvních dnech provozu „velmi, velmi dobré“.

Sport Depot plánuje v Řecku otevřít každý rok další čtyři prodejny Sport 2000, cílem je 15 prodejen do roku 2023. Nedaleko prodejny v Thessaloniki byl otevřen také sklad pro objednávky zboží přes internet pro řecké zákazníky.

Sport Depot zároveň plánuje do konce roku 2020 otevření ještě většího obchodu, než je v Thessaloniky, a to v Sofii s prodejní plochou 3 000 m².

Sport Depot a Sport 2000 jsou konkurencí prodejnám Intersport, jejichž obchody provozuje v Řecku, Turecku a Bulharsku řecká společnost Fourlis Group a její pobočka v Bulharsku Genco.

Sport Depot vygeneroval za posledních pět let trojnásobné tržby, osminásobně se zvýšil obrat u prodeje přes internet. V roce 2018 činily tržby u Sport Depot víc než 31 milionů eur, což mu zajišťuje spolu s řetězcem Decathlon vedení na bulharském sportovním trhu. Pomyslnou třetí příčku obsadil Sport Vision ze Srbska.

Sport Depot má uzavřené smlouvy o přímé distribuci se značkami Tecnica Group, Fischer, Berghaus a Osprey. Před dvěma lety začala firma provozovat nový prodejní formát zvaný District, v rámci kterého nabízí lifestylovou obuv značek Adidas, Nike, Puma, Cat, Pepe Jeans, Polo Ralph Lauren a Vans.

Celkem Sport Depot provozuje v Bulharsku 22 prodejen Sport Depot a šest obchodů District. V Srbsku provozuje jeden obchod, u kterého je ale sklad, který zásobuje další místní obchody.