Zprávy

Sport Voswinkel chce ukončit insolvenční řízení

17. října 2019

Sport Voswinkel, který se plánovaně dostal do insolvence ve vlastní správě, se nyní snaží tento proces ukončit. Věřitelé odsouhlasili sanační plán, který zahrnuje mimo jiné uzavření 19 ze 72 prodejen. Původně mělo dojít ke skončení provozu i v dalších 13 obchodech, zde se ale podařilo s pronajímateli domluvit lepší podmínky nájmu. I tak přijde o práci 300 lidí.

19 prodejen, kde bude ukončen provoz, se nachází ve městech Baunatal, Berlin, Bielefeld, Cuxhaven (zde prodejnu převzal řetězec Mode Steffen), Dietzenbach, Duisburg, Düsseldorf, Hagen, Hildesheim, Hannover, Hamburg, Koblenz, Lübeck, Münster, Oldenburg, Stuttgart a Wiesbaden. Nájemní smlouvy prodejen v Recklinghausenu a Wuppertalu budou ukončeny k 30. březnu 2020.

Sport Voswinkel byl založen v roce 1904 v Bochumi a patří k největším prodejcům sportovního zboží v Německu. Před restrukturalizačními opatřeními provozovala skupina 72 prodejen a celkem zaměstnávala 1200 lidí. V účetním roce 2017/18 vykázal řetězec tržby 139 milionů eur. Sídlo firmy se nachází v Dortmundu, nejvíce prodejen má ve spolkové zemi Severní Porýní-Vestfálsko. Od roku 2003 je podnik dceřinou společností Intersport Deutschland eG.