Zprávy

Sporten patří podnikateli Němcovi

25. srpna 2017

Sporten z Nového Města na Moravě koupil prostřednictvím své společnosti ConsilTech miliardář Tomáš Němec. Cenu žádná ze stran obchodu neuvedla, podle serveru časopisu Forbes zřejmě činila stovky milionů korun. Němec je někdejší vrcholový lyžař a v oblasti sportovního vybavení a lyžování se jako podnikatel pohyboval již před koupí Sportenu. Údajně se zajímá také o rakouské a německé výrobce lyží a chce vybudovat v oboru velkou výrobní skupinu.

Podle Forbesu je Němec většinovým majitelem firmy LevelSportKoncept, která v Česku zastupuje přední značky vybavení pro zimní sporty - hůlky Leki, lyže Kästle či oblečení Kjus. Mimo jiné také vlastní desetinu Skiareálu Špindlerův Mlýn a je investorem v projektu nové Sokolské boudy na Černé hoře v Krkonoších.

Sporten z Nového Města na Moravě loni vyrobil 95 500 párů lyží, přibližně o 2500 párů méně než o rok dříve. Díky většímu podílu dražších sjezdových lyží roční obrat podniku stoupl asi o 12 procent na 225 milionů korun.  Výrobky prodává pod vlastní značkou Sporten, ale vyrábí i pro vlastníky významných světových značek. Firma zaměstnává přes 160 lidí.