Zprávy

Sportmaster odchází z Dánska a Polska

27. dubna 2022

Majitel Sportmaster Group, který je největším maloobchodním řetězcem se sportovním zbožím v Rusku, se rozhodl zbavit se prodejen v Polsku a Dánsku. Ty získal v posledních letech jako součást expanze. V roce 2010 koupil 34 prodejen provozovaných francouzskou společností Go Sport Group v Polsku, následovalo převzetí řetězce Sport Danmark a jeho 89 obchodů. 

Majitelem Sportmaster Group je singapurská společnost podporovaná dvěma investory Pulau Arts Ltd. z Hong Kongu a Felix Ltd. ze Singapuru. Sportmaster ovládal 20 % ruského sportovního trhu a byl také exkluzivním importérem několika sportovních značek. Provozoval rovněž prodejny v Bělorusku, Kazachstánu a Uzbekistánu. 

Některé z polských prodejen jsou dále provozovány pod hlavičkou Go Sport, některé převzal Martes Sport. Na podzim 2020 řetězec prodal také svých 30 prodejen na Ukrajině. Ty posléze nesly název Atletics. Firma provozovala na Ukrajině také 150 franšízových obchodů.

Vedení firmy plánuje, že bude otevírat nové prodejny s novým konceptem ve městech nad 100 tisíc obyvatel, kde se propojí klasický prodej a online prodej, a také prodejny v menších městech, které budou nabízet ten nejoblíbenější sortiment.