Zprávy

Sportmaster začal prodávat online přes Lamoda

10. července 2020

Ruský největší sportovní řetězec Sportmaster podepsal smlouvu s velkým ruským internetovým prodejcem módy Lamoda, pod jehož křídly začne prodávat sportovní a outdoorové zboží. Rozhodl se tak na základě koronavirové pandemie a s ní spojeným zavřením svých obchodů. Bude se jednat o značky Demix a Outventure. Lamoda byla založena jedním z investorů platformy Zalando jako odnož německého prodejce. Lamoda prodává přes 20 tisíc druhů boží 120 různých značek

Demix je jednou z nejdůležitějších značek Sportmasteru představující 2200 položek různých kategorií. V roce 2019 značka rostla o 5 %. Její název představuje od roku 2019 také řetězec prodejen, který prodává pouze zboží této značky. Outventure je vlastní značka Sportmasteru pro outdoorovou obuv a zboží.

Prodeji přes internet nahrává i fakt, že Rusové čím dál více nakupují online i obuv, především tenisky. Podle údajů největšího ruského internetového obchodu Wildberries představoval růst prodeje této kategorie obuvi v dubnu 60 %, u Lamoda dokonce 72 %. Celkové prodeje tenisek v Rusku měly v roce 2019 hodnotu 2,92 miliardy eur, třetinu trhu však tvoří padělané výrobky.