Zprávy

Sportovní průmysl pomáhá oblasti postižení ničivým zemětřesením

18. února 2023

Zemětřesení v Turecku a Sýrii způsobilo obrovské materiální škody a stálo mnoho lidských životů. Podle Business & Human Rights Resource Centre se nacházelo v oblasti postižené ničivým zemětřesením také přibližně 9210 výrobců oblečení a obuvi. Na pomoc postižené oblasti přispěchalo již nyní několik společností a organizací ze sportovního průmyslu, které poskytují materiální podporu nebo finanční prostředky. Podobně byla pomoc poskytována také po ničivém zemětřesení v Nepálu v dubnu 2015. 

Pomoc v podobě poslání teplých bund a oblečení přislíbila například společnost VF Corporation, Její nadace VF Foundation poskytne 100 000 dolarů organizacím UNHCR a UN Refugee Agency. 

Decathlon, který má v Turecku 2400 zaměstnanců, poslal přes svou tamní pobočku teplé oblečení a zimní vybavení v hodnotě 1 milionů eur, navíc věnoval 1 milion eur přes King Baudouin Foundation jako finanční pomoc neziskovým organizacím z postižené oblasti. 

Mezinárodní olympijský výbor poskytne spolu s Olympijským výborem Asie, Evropským olympijským výborem a Olympijskou nadací pro uprchlíky celkově 1 milion dolarů na pomoc tamní olympijské komunitě, místnímu obyvatelstvu a uprchlíkům.