Zprávy

Sportovní průmysl v Brazílii

24. listopadu 2017

Jihoamerická Brazílie má přes 200 milionů obyvatelů. Jejím národním sportem je fotbal, ovšem potenciál pro firmy ve sportovním průmyslu je větší. Podle prezidenta brazilského svazu sportovního průmyslu ABRIESP Mauricia Fernandeze nabízí tato země „vzrušující investiční šance“. Možnosti jsou po olympijských hrách v Riu větší, díky olympiádě vzrostl počet sportujícího obyvatelstva, které potřebuje nové vybavení a sportovní průmysl roste.

Fotbal však stále zůstává fenoménem. Jedním z prvních dárků, které dostane malé brazilské dítě, je fotbalový míč. Děti jsou v kontaktu s tímto sportem velmi brzy. Proto nabízí Brazílie tolik skvělých fotbalistů. Také díky sociálním sítím roste klubová příslušnost a podpora fanoušků, kteří se chtějí identifikovat se svými idoly, což podporuje prodej sportovního zboží.

Dalšími oblíbenými a rozšířenými sporty jsou v Brazílii volejbal, stolní tenis, plavání a futsal. Oblíbené jsou také vodní sporty, fitness a outdoor. Outdoorový trh utrží ročně 300 milionů dolarů a roste o 25% za rok.

Podle množství lidí a výkonu hospodářství je Brazílie na americkém kontinentu na druhém místě po USA. Proto láká nové investory. Jako další faktory, které podle Fernandeze hrají roli při rozhodování o možných budoucích investicích, jmenuje růst hospodářství, stabilní měnu, rostoucí akciový trh a konzumu nakloněné obyvatelstvo.