Zprávy

Sports Authority je ve finančních obtížích

Jeden z největších amerických obchodních řetězců se sportovním zbožím The Sports Authority (TSA) čelí finančním problémům a pokud se mu nepodaří během krátké doby vyřešit aktuální pohledávky, bude muset požádat o ochranu před věřiteli v podobě insolvence. To by mohlo krátkodobě pomoci v uklidnění finanční situace. Hlavním problémem se stalo lednové nesplacení půjčky ve výši 20 miliónů dolarů. Celková dlužní částka je však 643 mil. dolarů.

Firma kromě nesplácení dluhů špatně reagovala na vznik mnoha internetových obchodů a konkurenci v podobě řetězce Dick´s Sporting Goods. Řešení se tedy nabízí v uzavření některých prodejen, mluví se o dvou stovkách z celkových 450. Nové strategii firmy by také pomohlo regionální rozdělení, neboť řetězci se například více daří na jihovýchodě země.

O koupi řetězce nyní usiluje firma Decathlon. Ta se pokoušela dostat se na americký trh již před deseti lety, ale její pokusy selhaly hlavně proto, že trvala na prodeji výhradně svých značek.

Jako Sports Authority se v poslední době potýká s problémy i řetězec s outdoorovým zbožím a rybářskými potřebami Cabela´s.