Zprávy

Stadion s nejlepším pokrytím wi-fi signálem stojí v Las Vegas

1. března 2020

Allegiant Stadium v Las Vegas, kde hrají americký fotbal Las Vegas Raiders, se má stát podle svých slov nejlépe zasíťovaným stadionem světa. Otevřen má být v letošním roce. Má se v něm nacházet 1700 Wifi stanic, položeno 365 spojení ze skelného vlákna a mědi a namontováno 2200 obrazovek. A ani při naplněné kapacitě stadionu pro 65 000 lidí nemá docházet k přetížení sítě. Celkové náklady na stavbu se pohybují kolem 1,8 miliardy eur, což z něj dělá druhý nejdražší stadion na světě. Za práva v názvu stadionu obdrží Raiders 17,8 milionů eur ročně.

Pokud bychom počítali zasíťovanost podle wifi stanic, disponuje SoFi stadion v Inglewoodu (Los Angeles) 2500 takovými přístupovými body, Mercedes-Benz Stadium v Atlantě 1800. Pokud se však přepočítá takové zařízení na počet lidí, pak je v las vegaském stadionu číslo nižší. Podle počtu obrazovek se jedná o jeden z nejvyšších počtů, podobné množství je nainstalováno v U.S. Bank Stadium v Minneapolis. Na stadionech Mercedes-Benz Stadium a SoFi Stadium se jedná dokonce o 2500 obrazovek.

Stadion v Las Vegas má nabízet kromě jedinečného interaktivního zážitku také například dodávky občerstvení přímo na místo, nebo upgrade místa. Podle zástupců stadionu nemá být Las Vegas jen hlavním městem zábavy, ale díky tomuto stadionu také hlavním městem sportu.