Zprávy

Stadion West Hamu hledá již několik let hlavního sponzora

27. července 2018

Téměř 450 tisíc liber stálo dosud hledání hlavního sponzora  stadionu West Ham v Londýně, který by nesl jeho jméno. Majitel stadionu London Legacy Development Corporation (LLDC) byl nařčen z plýtvání penězi na hledání sponzora. Jednání se vedla se dvěma vážnými zájemci, ani jedno se však nepodařilo dovést do úspěšného konce.

Stadion byl postaven pro londýnské olympijské hry v roce 2012. Poté byl za 323 milionů liber přestavěn na fotbalový stánek, původní odhady byly 190 milionů liber. Fotbalový klub West Ham, který se na stadion přestěhoval v roce 2016, platí jako nájemce 2,5 milionu liber ročně. I přes to budou činit ztráty během deseti let 140 milionu liber, které by mohl pokrýt případný hlavní sponzor.

Do roku 2017 stadion nesl jméno sponzora Vodafone, což ho stálo 20 milionu liber za šest let. O sponzorství se poté ucházela indický konglomerát Mahindra. Podle poradenských firem by sponzoring mohl přinést 4,8 milionů liber za rok. Je však potřeba, aby se na stadionu konalo také více nefotbalových akcí.