Zprávy

Stanice RTL opouští po 30 letech závody Formule 1

27. června 2020

Televize RTL přenášela od roku 1991 zdarma svým posluchačům závody Formule 1. Tato etapa však skončí s posledním závodem letošní sezóny, který se uskuteční v Abú Dhabí. Důvodem konce je cena za vysílací práva a snaha dostat, tak jako v případě fotbalové Ligy mistrů, závody na placené kanály.

Stanice RTL se svou sportovní redakcí se nově zaměří hlavně na fotbalové přenosy. Práva získala na zápasy reprezentace, Evropskou ligu a nově vytvořenou Evropskou konferenční ligu. Zde získala mediální skupina RTL na začátku roku práva na 282 zápasů v sezónách 2021-2024.

I přes ukončení spolupráce znamenalo vysílání závodů Formule 1 pro RTL úspěšných 30 let. Během nich se na této stanici F1 stala vedle fotbalu a boxu nejpopulárnějším sportem. Postaraly se o to úspěchy Micheala Schumachera. Vrchol zažila stanice v roce 2001, kdy závody sledovalo průměrně 10,44 milionů diváků. Ale i díky úspěchům Sebastiana Vettela a Nico Rosberga se z Formule 1 stal po fotbalu nejsledovanější sport v německé televizi.