Zprávy

Stiga Sports obnovila výrobu tenisových raket

14. listopadu 2023

Švédská společnost Stiga Sports rozšiřuje své působení v segmentu raketových sportů, kde je k vidění u produktů pro stolní tenis a padel. Nově se tato značka objeví u tenisu. Švédsko má 400 000 aktivních hráčů, z toho 105 000 registrovaných.

V první fázi se budou prodávat tři varianty rakety Stiga pod názvy Stiga Supreme, Stiga Supreme Light Weight a Stiga Supreme 26 JR. Na testování se podílel švédský profesionální tenista Simon Freund. 

Přesun od stolního tenisu k tenisu se může zdát velký, ale ve skutečnosti se tyto dva sporty objevují ve společnosti Stiga Sports již od jejího založení v roce 1944. U tenisu to však bylo s přestávkami. "V 70. letech minulého století hrál tehdejší velmi nadějný rodák z Växjö Mats Wilander skutečně s raketou Stiga," řekl John Bandstigen, produktový manažer společnosti Stiga Sports. "Nyní jsme se vrátili k našim tenisovým kořenům a s hrdostí představujeme vysoce kvalitní tenisovou řadu. Stiga Supreme nabízí fantastický herní zážitek pro muže, ženy i mládež."