Zprávy

SurfStitch koupil značku Surf Hardware

Australský internetový prodejce surfového zboží a výrobků pro akční sporty SurfStitch se rozhodl pro akvizici výrobce surfových prken Surf Hardware, čímž bylo zastaveno obchodování jeho akcií na burze. Kupní částka byla 16,2 mil. eur, tím se hodnota firmy SurfStitch dostala na 511 mil. AUD (349 mil. eur.). Pokud se obnoví obchodování firmy na burze, mohla by její hodnota vzrůst až na 550 mil. AUD (376,1 mil. eur).

Podle vedení firmy je tato akvizice součástí obchodní politiky, firma investovala také do digitálních médií v boardovém sportu a plánuje rovněž vstup do provozování kamenných prodejen. Chce otevřít tři pod názvem Swell, který se váže ke jménu severoamerického internetového prodejce, jenž je rovněž v majetku Australanů.

Zakladatelé prodejce SurfStitch Justin Cameron a Lex Pedersen koupili v loňském roce 51% podílů ve firmě Billabong International. Billabong prodával v té době několik maloobchodních značek, aby se mohl koncentrovat na svůj hlavní obor. Tak se dostala k majitelům Surfstitch také značka Swell.