Zprávy

The North Face představuje novou technologii

12. srpna 2019

Společnost The North Face představila na letošním veletrhu ISPO v Mnichově novou technologii Futurelight, která je oceňovaná pro svou vynikající prodyšnost a nepropustnost. Tu hodnotili zatím jen obchodníci. Do prodeje k nejlepším partnerům a do sítě vlastních obchodů se výrobky s touto novou technologií dostanou od 1. října.

Firma předpokládá, že i díky této nové technologii zůstane její obrat na vzestupné vlně. Tržby za první čtvrtletí účetního roku dosáhly růstu o 9 %. V Americe, kde značka generuje 2 třetiny celkového obratu, se tržby za jmenované období zvýšily o 10 %. V Evropě, na Blízkém východě a v Africe, kde firma generuje 20 % obratu, činil růst v tomto čtvrtletí o 4 %. V regionu Asie/Pacifik se hospodářský výsledek zlepšil o 14 %.

Důležitými faktory ovlivňujícími výsledky prvního čtvrtletí byly velmi dobré prodeje v Německu, Itálii, Španělsku a ve Francii, které dosáhly dvouciferného růstu. Na zvýšení tržeb se podílel také prodej přes internet v EMEA zóně s růstem o 60 %. Značka v poslední době těží ze zájmu o své produkty u mladých lidí z měst, což například v asijsko-pacifickém regionu díky kolekci"Urban Exploration" přispělo ke zdvojnásobení tržeb. Velmi dobře se prodávala také řada produktů "Mountain Lifestyle" v regionu EMEA.

Koncern VF, kam značka The North Face patří, se nyní zaměří na evropský outdoorový trh, hlavně oblast prodeje obuvi a oblečení. Tato oblast s tržbami 4,6 miliard eur stagnuje, pomoci by jí mělo také uvedení nové technologie Futurelight. Uvedení nové technologie na trh stojí jen z marketingového hlediska 18 milionů eur.

Pro celý účetní rok počítá koncern s růstem tržeb o 8,9 %. Tržby všech značek patřících koncernu činily za první čtvrtletí 2,1 miliardy eur, což je o 6 % více než v předchozím období.