Zprávy

Tottenham začne hrát na novém stadionu

26. března 2019

Anglický fotbalový klub Tottenham má v plánu hrát své první soutěžní utkání na svém novém stadionu již 3. dubna proti týmu Crystal Palace. Nový stadion s kapacitou 62 tisíc sedadel se zatím jmenuje Tottenham Hotspur Stadium, než se najde nový sponzor, jehož jméno bude stát v názvu stadionu.

Stadion je velmi sledovanou stavbou, a to nejen kvůli zpoždění osmi měsíců, se kterým zahajuje svůj provoz a po čtyřikráte posunutý termín otevření. Stavba začala v roce 2015, celkové náklady se pohybují ve výši 1,17 miliardy eur. Již při plánování stavby se pracovalo s myšlenkou, že se má stadion stát také místem konání zápasů americké National Football League mimo USA. Cílem vedení klubu je, aby se zde jednou konal také známý Super Bowl. Pro zápasy NFL se změní povrch stadionu na umělou trávu, během fotbalových zápasů tvoří povrch směs přírodní a umělé trávy.

Nový stadion budou využívat také rugbisté. Pro své zápasy s rivalem Harlequins si ho vybral tým Saracens. Je to hlavně z důvodu, že na jeho vlastním stadionu Allianz Park je kapacita 15 tisíc míst a o tento zápas je vždy vysoký zájem.