Zprávy

Trh s kriketovým vybavením zaznamená do roku 2032 růst o 6,7 procenta

31. května 2024

Podle nové zprávy společnosti Allied Market Research měl celosvětový trh s kriketovým vybavením v roce 2022 hodnotu 680,2 milionu dolarů a do roku 2032 by měl dosáhnout 1,3 miliardy dolarů. V letech 2023 až 2032 poroste složenou roční mírou růstu (CAGR) o 6,7 procenta, díky rostoucí popularitě tohoto sportu a zvyšujícímu se počtu fanoušků.

Obliba kriketu roste po celém světě i mimo tradiční země, kde se kriket hraje, což podporují mezinárodní soutěže, jako je mistrovství světa ICC v kriketu, a nástup franšízových turnajů T20, jako je indická Premier League (IPL). S tím, jak kriket přitahuje stále více fanoušků napříč kontinenty, rychle roste zájem spotřebitelů o kriketové vybavení, což podporuje poptávku po pálkách, míčcích, ochranných rukavicích, bezpečnostních pomůckách a oblečení. Růst trhu podporuje také vznik programů pro amatérské hráče kriketu.

Vysoká cena kvalitního kriketového vybavení však zůstává hlavní překážkou pro expanzi trhu. Kriket vyžaduje hodně vybavení a je proto finančně poměrně náročný. Snahy o cenově dostupnější kvalitní kriketové vybavení by mohly pomoci otevřít trh širší veřejnosti.

Podle typu výrobku dominoval v roce 2022 trhu segment pálky a očekává se, že tomu tak bude i v průběhu prognózovaného období (2022-32). Podle regionů dominoval trhu v roce 2022 asijsko-pacifický region a své vedoucí postavení si udrží i během prognózovaného období. Podle distribučních kanálů se v roce 2022 nejlépe dařilo segmentu maloobchodních prodejen se sportovními potřebami a očekává se, že tomu bude i nadále.