Zprávy

Tržby i zisk společnosti Wolverine v prvním čtvrtletí 2016 klesly

Čistý zisk amerického koncernu Wolverine Worldwide za první tři měsíce letošního roku meziročně klesl o 57% na 17,6 milionu dolarů, tržby se snížily o 8,5% na 577,6 milionu dolarů. Společnost loni reorganizovala své široké portfolio značek do čtyř nových divizí: největší z nich je nyní Wolverine Outdoor & Lifestyle Group, která zahrnuje značky Merrell, Chaco, Sebago, Hush Puppies a CAT. Ta byla také v prvním čtvrtletí hospodářsky nejúspěšnější – její obrat klesl méně než u ostatních divizí, a to o 5,8 % na 217,7 milionu dolarů.

Značky Sperry, Saucony a Keds jsou nyní součástí divize s názvem Boston Group, jejíž centrála se nachází v Bostonu. Tam sídlil bývalý majitel těchto značek – společnost Collective Brands. V 1. čtvrtletí klesly tržby Boston Group o 10,8 % na 209,1 milionu USD. Další divizí je Heritage Group, do níž patří obuv značky Harley-Davidson a dále značky Wolverine, Bates a HyTest. Obrat této divize se za první tři měsíce letošního roku snížil o 11,8% na 71,8 mil. USD. Čtvrtou divizi koncernu Wolverine s názvem Multi-Brand Group tvoří značka dětské obuvi Stride Rite a několik dalších menších značek. U této divize tržby v prvním čtvrtletí klesly o 4,9% na 68,4 mil. USD.

Vedení firmy očekává pro rok 2016 tržby v rozmezí 2,47 a 2,57 miliardy dolarů, což by mělo představovat v přepočtu na konstantní měny pokles o 4 až 8%.