Zprávy

Tržby Intersportu loni mírně vzrostly

Prodejci sportovního zboží sdružení do skupiny Intersport International vykázali za rok 2014 tržby přibližně 10,5 miliardy eur, což představuje meziroční nárůst o 3%. Nárůst ve dvouciferných číslech zaznamenaly prodeje fotbalového, běžeckého a fitness sortimentu, zatímco tržby za vybavení pro zimní sporty loni klesly o více než 10%. Prodeje outdoorového zboží zůstaly přibližně na stejné úrovni jako v předešlém roce. Outdoorové a zimní sportovní vybavení přitom představuje zhruba 40% celkového obratu společnosti.

Intersport International vykázal loni pokles tržeb ve Švýcarsku, Finsku a Španělsku, zatímco pozitivních výsledků řetězec dosáhl ve Francii, Velké Británii, v Německu, Rakousku a v Kanadě. V Británii se počet prodejen Intersportu rozšířil z 263 na 274. Nové velkoplošné prodejny Intersportu byly loni otevřeny také v centrech velkých měst - např. v Paříži, Londýně, Madridu, Barceloně a Milánu. Podle generálního ředitele společnosti Franze Julena bude tento trend pokračovat i letos.

Pozitivní vliv na prodeje řetězce mělo i mistrovství světa ve fotbale, a to hlavně v Německu, které je pro Intersport nejvýznamnějším trhem. Například jen triček s designem národního fotbalového týmu se v německých prodejnách Intersportu prodalo více než 600 tisíc.